Creative Director, CEO, Partner, MA/IDBM
Arni Aromaa
040 551 5536
arni.aromaa@pentagondesign.fi
 
Bio
Arni Aromaa on toimistomme perustajaosakas ja Creative Director, joka on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 1996 lähtien. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Fazer, Lappset, SRV, Tikkurila ja VitrA. Muotoilijana hän uskoo uteliaisuuteen, intohimoon, pitkäjänteisyyteen ja kykyyn tiivistää laajatkin kokonaisuudet olennaiseen. Vuonna 2010 Arni palkittiin, yhdessä kollegansa Sauli Suomelan kanssa, Vuoden teollinen muotoilija -nimityksellä. Vuonna 2012 he saivat muotoilun valtionpalkinnon. Arnin esikuvia ovat esimerkiksi Tapio Wirkkala, Raymond Loewy ja Dieter Rahms. Töitä tehdessään hän kuuntelee usein Radio Helsinkiä, toisinaan aivan erityisesti Kate Bushia.
Design Director, Partner, MA
Sauli Suomela
050 514 8934
sauli.suomela@pentagondesign.fi
 
Bio
Sauli Suomela on perustajaosakas ja Design Director, joka on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 1996. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Hackman, Iittala, Stockmann, Kesko ja VitrA. Muotoilijana hän uskoo uusien ratkaisujen löytämiseen ja toteuttamiseen. Inspiraationsa Sauli hakee arkkitehtuurista, taiteesta ja tavallisten ihmisten tavallisesta arjesta. Vuonna 2010 hänet palkittiin, yhdessä kollegansa Arni Aromaan kanssa, Vuoden teollinen muotoilija -nimityksellä. Vuonna 2012 he saivat muotoilun valtionpalkinnon. Saulin esikuvia ovat esimerkiksi Kaj Franck, Tapio Wirkkala, Tadao Ando ja Oki Sato. Töitä tehdessään Sauli kuuntelee kaikenlaista musiikkia, erityisesti maanantaisin myös raskasta hevimetallia.
Design Planner, M.Sc.(econ)/IDBM
Virva Haltsonen
040 524 8151
virva.haltsonen@pentagondesign.fi
 
Bio
Virva Haltsonen on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2008. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa KONE, Cembrit, SRV, Fazer ja MUUNTO. Suunnittelijana ja projektinjohtajana hän uskoo uteliaisuuteen. Siihen, että hyvä muotoilija etsii jatkuvasti uusia haasteita ja pyrkii parantamaan olemassa olevia ratkaisuja. Hänen esikuvansa on ensimmäinen tapaamansa brändi- & designkonsultti, antiikkikauppiaaksi sittemmin vaihtanut ruotsalainen Stefan Ytterborn. Töitä tehdessään Virva kuuntelee usein vanhaa David Bowieta tai Depeche Modea, ja joskus perjantaisin Roisin Murphyä.
Senior Designer, Interiors & Graphics, MA
Pia Thurman
040 596 9590
pia.thurman@pentagondesign.fi
 
Bio
Pia Thurman on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2001 lähtien. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Huoneistokeskus, Kesko, SATO, Tikkurila ja TJT-Kaluste. Muotoilijana hän uskoo suurten kokonaisuuksien hallintaan ja monipuolisuuteen. Pian mielestä hyvän suunnittelijan tärkein ominaisuus on, sinnikkyyden ja yhteistyökyvykkyyden lisäksi, empatia, taito ymmärtää ja samaistua asiakkaan toiveisiin ja vaatimuksiin. Töitä tehdessään Pia kuuntelee useimmiten Radio Helsinkiä.
Senior Designer, Products, BA
Jari-Petri Voutilainen
040 587 7898
jari-petri.voutilainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Jari-Petri Voutilainen on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2010. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Derin, Footbalance System, Orthex, Sinituote ja VitrA. Hyvän muotoilijan tärkein ominaisuus on Jari-Petrin mielestä kyky tuottaa luovia ratkaisuja sekä tuotteiden käyttäjille että valmistajille. Suunnittelijana hän on kiinnostunut harmonisista kokonaisuuksista ja visuaalisista sekä toimivista yksityiskohdista. Hänen suurin esikuvansa on ranskalaismuotoilijaduo Ronan & Erwan Bouroullec. Töitä tehdessään Jari-Petri kuuntelee useimmiten Radio Helsinkiä.
Designer, Products, BA
Veli-Pekka Niska
040 754 7053
velipekka.niska@pentagondesign.fi
 
Bio
Veli-Pekka Niska on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2005. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Fiskars, Orthex, RAY, Stala ja VitrA. VP:lle muotoilijan ammatti tarkoittaa ensisijaisesti kauniiden, toimivien ja kestävien tuotteiden suunnittelua. Hyvän suunnittelijan ominaisuuksia ovat hänen mielestään uteliaisuus, ongelmaratkaisukyky ja pitkäjänteisyys. Suunnittelijana VP on kiinnostunut lähes kaikesta, tällä hetkellä esimerkiksi moottoripyöristä. Töitä tehdessään hän kuuntelee musiikkia laidasta laitaan, useimmiten kuitenkin raskasta musiikkia, esimerkiksi punkia, stoneria tai trash-metalia.
Senior Designer, Products & Graphics, MA
Ilmari Ahola
040 820 1399
ilmari.ahola@pentagondesign.fi
 
Bio
Ilmari Ahola on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2007. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Helsingin kaupunki, KONE, Stockmann, Suomenlinnan Panimo ja Suunto. Muotoilijana hän kokee olevansa asiakkaiden tunteiden ja toiveiden hiljainen mutta monipuolinen tulkki. Hetki, jolloin kaaos kirkastuu suunnaksi on jokseenkin parasta, mitä Ilmari suunnittelijana tietää. Esikuvinaan hän pitää omia vanhempiaan, jotka molemmat ovat tehneet pitkän uran muotoilijoina. Töitä tehdessään Ilmari kuuntelee useimmiten raskasta ja rosoista musiikkia, esimerkiksi Pearl Jamia, Red Fangia ja Stam1naa.
Senior Designer, Concepts & Interiors, MA/IMIAD
Anna Hoskonen
040 577 7367
anna.hoskonen@pentagondesign.fi
 
Bio
Anna Hoskonen on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2008. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Fiskars, Kone, Martela, Suomen Rahapaja ja Tikkurila. Tila- ja konseptisuunnittelijana hän uskoo uusien mahdollisuuksien etsimiseen ja kokonaisuuksien hahmottamiseen. Ja siihen, että hyvä suunnittelija on luonteeltaan avoin, kekseliäs ja yhteistyökykyinen. Hänen esikuvansa on – mielikuvituksen, taiteellisen monipuolisuuden ja elämänasenteensa ansiosta – Tove Jansson. Töitä tehdessään Anna kuuntelee kaikenlaista musiikkia Beyoncésta Serge Gainsbourgiin.
Designer, Concepts & Services, MA
Matias Halmeenmäki
050 567 7784
matias.halmeenmaki@pentagondesign.fi
 
Bio
Matias Halmeenmäki on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2010. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Cailap, Fazer, IDO, KONE ja SRV. Muotoilijana hän uskoo ihmislähtöiseen suunnittelun lisäksi avarakatseisuuteen, havainnointikykyyn, kriittisyyteen ja muotoilun lähes rajattomiin mahdollisuuksiin pienten ja suurten ongelmien ratkaisemisessa. Hänen suurin esikuvansa suunnittelijana on filosofisesta lähestymistavastaan tunnettu saksalainen minimalistimestari Dieter Rams. Töitä tehdessään Matias kuuntelee lähes poikkeuksetta elektronista musiikkia.
Design Coordinator, M.A.
Jenni Simonen
050 578 1441
jenni.simonen@pentagondesign.fi
 
Bio
Jenni Simonen aloitti työskentelyn Pentagon Designissa loppuvuodesta 2015 ja hänen toimenkuvansa sisältää muun muassa markkinointiviestintää ja hallinnollisia tehtäviä. Designkoordinaattorin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat aikaansaavuus, useiden keskeneräisten kokonaisuuksien hallinta ja organisointikyky. Töitä tehdessään Jenni kuuntele usein taustamusiikkina toimistossa soivaa Radio Helsinkiä tai kaikkea Elviksestä Paloma Faithiin.
Design Consultant, M.Sc. (Econ)/IDBM
Heidi Hyytiäinen
044 344 8554
heidi.hyytiainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Heidi Hyytiäinen auttaa asiakkaita löytämään sopivat keinot hyödyntää muotoilua liiketoiminnan kehittämisessä. Hänen tehtäviinsä kuuluu projektien vetäminen ja yhdessä tiimin kanssa asiakkaiden brändien vahvistaminen ja käyttäjäkokemusten kehittäminen. Heidillä on kokemusta näistä vuodesta 2011 alkaen. Häntä inspiroivat ihmiset, uteliaisuus ja mielikuvitus. Yhden esikuvistaan, tanskalaisen arkkitehti Jan Gehlin, Heidi löysi kehittäessään Helsingin, Tampereen ja Lahden kaupunkien tiloja ja kaupunkilaisten kokemuksia. Tunnelmien mukaan hänen soittolistaltaan löytyy musiikkia raskaasta rockista minimal houseen ja jazziin.
Designer, Interiors, BA
Kaisa Tanner
050 412 9707
kaisa.tanner@pentagondesign.fi
 
Bio
Kaisa aloitti työskentelyn Pentagon Designissa keväällä 2016. Hän on aiemmin työskennellyt myymälä- ja kaupallisten tilojen sekä konseptien suunnittelijana. Suunnittelussa hänelle tärkeää on utelias mieli ja kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa eri elementtien kerrokset heijastavat tarinoita ja tunteita. Häntä inspiroivat arjen estetiikka ja yllättävät yhdistelmät. Kaisan soundtrack of Design sisältää monipuolisesti eri musiikkigenrejä.
Designer, Graphics and Service
Anu Nokua
045 179 0005
anu.nokua@pentagondesign.fi
 
Bio
Anu Nokua aloitti korkeakouluharjoittelunsa Pentagon Designissa syksyllä 2015. Työskentely Pentagon Designissa oli luonteva jatkumo Anun IDBM maisteriopinnoille Aalto yliopistossa. Anu on ollut aktiivisesti mukana start-up – sekä muotoilu- ja mainostoimistoprojekteissa koulutus- ja tutkimusryhmien lisäksi. Projektit ovat liittyneet pakkausmuotoiluun, graafiseen suunnitteluun ja palvelumuotoiluun. Anua kiinnostavat terveydenhuolto ja hyvinvointi, mutta hän poistuu mielellään mukavuusalueeltaan ja tarttuu uusiin haasteisiin. Suunnittelijana hän huomioi loppukäyttäjän tarpeet ja jokapäiväiseen käyttöön liittyvät tilanteet. Anua inspiroivat erilaiset kulttuuritapahtumat, arkkitehtuuri ja ihmisten tarinat. Anun Soundtrack of Design koostuu elektronisesta musiikista; future housesta IDM:ään ja kaikesta siltä siltä väliltä.
Senior Designer, Services & Customer Experience
Pablo Riquelme
040 776 5578
pablo@pentagondesign.fi
 
Bio
Pablo aloitti freelancerina yhteistyön Pentagon Desiginin kanssa huhtikuussa 2016. Hänellä on 15 vuoden kokemus designkonseptoinnista, brändäyksestä ja sisustusarkkitehtuurista sekä kaupallisten- ja palvelukonseptien parissa työskentelystä. Pablo on erikoistunut julkisen sektorin parissa työskentelyyn sekä palvelumuotoilun että visuaalisen suunnittelun alueella. Chilessä syntynyt Pablo on luonut ammatillisen uransa Helsingissä ja hänet on palkittu useissa suunnittelukilpailuissa, esimerkiksi Vuoden Huiput- ja Fennia Prize -kilpailuissa.
Designer
Sauli Flander
sauli.flander@pentagondesign.fi
 
Bio
Sauli Flander aloitti harjoittelijana Pentagon Designilla kesällä 2016. Töiden ohella hän tekee opintojaan Aalto-yliopiston Collaborative and Industrial Design -maisteriohjelmassa. Saulin mielestä hyvä muotoilu on ennen kaikkea laajasti erilaisten näkökulmien kuuntelua, syvällistä ymmärtämistä ja näiden arvojen yhdistämistä eheäksi kokonaisuudeksi tai kokemukseksi. Töitä tehdessään Sauli kuuntelee yleensä vain toimiston äänimaisemaa, mutta välillä myös esimerkiksi Flying Lotusta tai Steven Wilsonia.
Designer, Interiors
Linda Vanni
+358 40 760 5398
linda.vanni@pentagondesign.fi
 
Bio
Linda työskentelee Pentagon Designilla sisustusarkkitehtina ja suorittaa töiden ohessa tilasuunnittelun maisteritutkintoa Aalto-yliopistossa. Uteliaana, ennakkoluulottomana muotoilijana Linda pyrkii luomaan käyttäjilleen kestäviä, elämyksellisiä ja kokonaisvaltaisesti suunniteltuja tiloja, tuotteita, palveluja ja konsepteja, joissa korostuvat käyttäjälähtöisyys, toimivuus ja kokemuksellisuus. Hän uskoo, että parhaimmillaan tila rohkaisee sattumanvaraisiin kohtaamisiin ja herättää ihmisissä tunteiden lisäksi luovuuden. Lindaa inspiroivat suurkaupungit, arkkitehtuuri, taide, indie-elokuvat sekä ennen kaikkea erilaiset kulttuurit ja ihmiset – rinkka selässä matkustaminen sekä matkojen varrella koetut ympäristöt ja kuullut tarinat ovat Lindalle se kaikkein tärkein inspiraation lähde.
Designer, Interiors
Marjut Alitalo
+358 44 339 0626
marjut.alitalo@pentagondesign.fi
 
Bio
Marjut Alitalo aloitti Pentagon Designissa syksyllä 2016. Töiden ohella Marjut valmistelee lopputyötään Lahden ammattikorkeakouluun. Hyvän suunnittelijan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hänen mielestään avoimuus, sinnikkyys ja yhteistyökyvykkyys. Hyvä suunnittelija uskaltaa pitää aistit ja mielen avoimena ja pyrkii aina parantamaan suunnitelmillaan käyttäjän arkea. Tällä hetkellä Marjut on kiinnostunut tulevaisuudesta, digitaalisuudesta ja tilojen elämyksellisyydestä. Marjut kokee olevansa luova suunnittelija ja herkkä toiveiden ja tavoitteiden tulkitsija. Töitä tehdessään Marjut kuuntelee kaikenlaista musiikkia fiiliksen mukaan mutta useimmiten esimerkiksi Dawid Bowieta, Clarkia ja hyvää hard rockia.
Senior Designer, Graphics and Concepts, BA
Katri Stolt
+358 40 574 9733
katri.stolt@pentagondesign.fi
 
Bio
Katri Stolt aloitti työskentelyn Pentagonilla syksyllä 2016. Hänellä on pitkä tausta markkinoinnissa ja mainostoimistoissa, joissa projektit ovat liittyneet brändinrakentamiseen, konseptointiin, pakkaussuunnitteluun ja palvelumuotoiluun.Suunnittelijana häntä kiinnostavat ihmisten käyttäytyminen erilaisissa tilanteissa, uudet palvelut ja niiden kehittäminen, vanhojen tapojen haastaminen sekä arkea helpottavat ja niihin iloa tuovat ratkaisut. Hän huomioi loppukäyttäjän tarpeet ja pyrkii katsomaan kokonaisuutta eri kulmista. Katria inspiroivat urbaani kulttuuri,, arkkitehtuuri, ruokakaupat eri maissa ja persoonat joilla on tarinoita kerrottavanaan. Tasapainona kaupunkielämälle Katri on wannabe-hortonomi eli kiinnostunut muttei kovin taitava (vielä).
Senior Designer, Digital Concepts & Graphics, BA
Juha-Tuomas Reinikainen
+358 40 758 1226
juha-tuomas.reinikainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Juha-Tuomas Reinikainen aloitti työskentelyn Pentagon Designilla keväällä 2017. Hänellä on pitkä ja monipuolinen tausta mainostoimistoista, joissa hän on suunnittelijana keskittynyt erityisesti brändin rakentamiseen ja digitaalisiin ratkaisuihin. Suunnittelijana häntä kiehtoo rajojen rikkominen ja uudet toteutustavat. Kaikessa suunnittelussa hän arvostaa selkeyttä ja käytettävyyttä, kokonaisuuksia jotka on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Juha-Tuomasta inspiroi arjen kommellukset, taide, elokuvat ja luovat ystävät. Työn ohessa luureissa soi mielialan mukaan, usein voittaja löytyy kuitenkin nimellisesti yhtenäisestä kolmikosta Radio Dept, Radiohead ja Radio Helsinki.
Interior Architect, BA
Anna-Riikka Nuutinen
+35844 970 0194
anna-riikka.nuutinen@pentagondesign.fi
 
Bio
Anna-Riikka Nuutinen työskentelee Pentagon Designilla sisustusarkkitehtinä ja viimeistelee opintoja Aalto-yliopistossa Product and Spatial -maisterilinjalla. Suunnittelijana hänelle on tärkeää luoda kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joissa painotetaan toimivuutta, kiinnostavia ja innovatiivisia yksityiskohtia. Anna-Riikan luovuuden lähteenä voidaan mainita keskustelut ihmisten kanssa, luonto sekä kekseliäät ja kauniit arkipäiväiset tavarat. Hänen mielestään hyvässä designissa yhdistyvät toimivuus ja kauneus. Suunnittelutyön tarkkuus ja oivallukset tulisi näkyä työn tuloksen puhtaissa linjoissa ja yksityiskohtien huomioinnissa. Anna-Riikka kuuntelee vaihtelevasti musiikkia King of Conveniencestä elokuvien soundtrackeihin.
Designer, Graphics & Concepts
Anna Neva
+358 50 339 6316
anna.neva@pentagondesign.fi
 
Bio
Anna Neva on valmistunut kandidaatiksi Aalto-yliopistosta sekä visuaalisen viestinnän muotoilun että kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmasta. Annan mielestä muotoilijan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat uteliaisuus, eläytymiskyky sekä hyvät vuorovaikutustaidot. Annaa kiehtovat erityisesti tekstit, kielet ja kirjoittaminen. Työskentelyn taustamusiikiksi sopii useimmiten ruotsinkielinen popmusiikki, mutta toisinaan myös Leonard Cohen.
Design Intern
Jeremy Montoir
jeremy.montoir@pentagondesign.fi
 
Bio
Jeremy Montoir aloitti harjoittelijana Pentagon Designilla alkuvuodesta 2017. Hän opiskelee Ranskassa digitaalista suunnittelua ja hänestä menestyksen avain projekteissa on nauttia siitä mitä tekee. Jeremy on aiemmin asunut Islannissa ja Ruotsissa ja hänestä uusissa paikoissa asuminen auttaa pääsemään pois mukavuusalueelta ja siten kasvamaan ihmisenä. Seuraava iso haaste Jeremylle on yrittää opiskella suomea. Töitä tehdessään Jeremy kuuntelee kaikenlaista musiikkia, jossa mukana on myös saksofoni.
Design Planner Trainee
Robert Wuorila-Stenberg
+35850 385 8232
robert.wuorila-stenberg@pentagondesign.fi
 
Bio
Robert Wuorila-Stenberg aloitti harjoittelijana Pentagon Designilla keväällä 2017. Markkinointitaustainen Robert suorittaa töiden ohella maisteriopintojaan Aalto-yliopiston International Design Business Management –ohjelmassa. Työssään häntä ajavat erityisesti uteliaisuus oppia uutta, tahto heittäytyä erilaisiin haasteisiin sekä aidosti muutosta luovien ratkaisujen löytäminen. Inspiraatiota Robert hakee muista ihmisistä, musiikista ja mieltä avartavasta tietokirjallisuudesta, jonka kautta hän pyrkii oman ajattelun kehittämiseen sekä asioiden syvälliseen ymmärtämiseen. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen kiipeilijä, jolla luonto on aina lähellä sydäntä. Töitä tehdessään Robert kuuntelee elektronista musiikkia, jossa sanat eivät haittaa keskittymistä. Kun omat kuulokkeet eivät ole korvilla, hän pyrkii tekemään Basso Radiosta toimiston vakiokanavan.