Creative Director, CEO, Partner, MA/IDBM
Arni Aromaa
040 551 5536
arni.aromaa@pentagondesign.fi
 
Bio
Arni Aromaa on toimistomme perustajaosakas ja Creative Director, joka on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 1996 lähtien. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Fazer, Lappset, SRV, Tikkurila ja VitrA. Muotoilijana hän uskoo uteliaisuuteen, intohimoon, pitkäjänteisyyteen ja kykyyn tiivistää laajatkin kokonaisuudet olennaiseen. Vuonna 2010 Arni palkittiin, yhdessä kollegansa Sauli Suomelan kanssa, Vuoden teollinen muotoilija -nimityksellä. Vuonna 2012 he saivat muotoilun valtionpalkinnon. Arnin esikuvia ovat esimerkiksi Tapio Wirkkala, Raymond Loewy ja Dieter Rahms. Töitä tehdessään hän kuuntelee usein Radio Helsinkiä, toisinaan aivan erityisesti Kate Bushia.
Design Director, Partner, MA
Sauli Suomela
050 514 8934
sauli.suomela@pentagondesign.fi
 
Bio
Sauli Suomela on perustajaosakas ja Design Director, joka on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 1996. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Hackman, Iittala, Stockmann, Kesko ja VitrA. Muotoilijana hän uskoo uusien ratkaisujen löytämiseen ja toteuttamiseen. Inspiraationsa Sauli hakee arkkitehtuurista, taiteesta ja tavallisten ihmisten tavallisesta arjesta. Vuonna 2010 hänet palkittiin, yhdessä kollegansa Arni Aromaan kanssa, Vuoden teollinen muotoilija -nimityksellä. Vuonna 2012 he saivat muotoilun valtionpalkinnon. Saulin esikuvia ovat esimerkiksi Kaj Franck, Tapio Wirkkala, Tadao Ando ja Oki Sato. Töitä tehdessään Sauli kuuntelee kaikenlaista musiikkia, erityisesti maanantaisin myös raskasta hevimetallia.
Senior Strategist, M.Sc. (Econ)/IDBM
Virva Haltsonen
040 524 8151
virva.haltsonen@pentagondesign.fi
 
Bio
Virva Haltsonen on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2008. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa KONE, Cembrit, SRV, Fazer ja MUUNTO. Suunnittelijana ja projektinjohtajana hän uskoo uteliaisuuteen. Siihen, että hyvä muotoilija etsii jatkuvasti uusia haasteita ja pyrkii parantamaan olemassa olevia ratkaisuja. Hänen esikuvansa on ensimmäinen tapaamansa brändi- & designkonsultti, antiikkikauppiaaksi sittemmin vaihtanut ruotsalainen Stefan Ytterborn. Töitä tehdessään Virva kuuntelee usein vanhaa David Bowieta tai Depeche Modea, ja joskus perjantaisin Roisin Murphyä.
Senior Designer, Interiors & Graphics, MA
Pia Thurman
040 596 9590
pia.thurman@pentagondesign.fi
 
Bio
Pia Thurman on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2001 lähtien. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Huoneistokeskus, Kesko, SATO, Tikkurila ja TJT-Kaluste. Muotoilijana hän uskoo suurten kokonaisuuksien hallintaan ja monipuolisuuteen. Pian mielestä hyvän suunnittelijan tärkein ominaisuus on, sinnikkyyden ja yhteistyökyvykkyyden lisäksi, empatia, taito ymmärtää ja samaistua asiakkaan toiveisiin ja vaatimuksiin. Töitä tehdessään Pia kuuntelee useimmiten Radio Helsinkiä.
Senior Designer, Products, BA
Jari-Petri Voutilainen
040 587 7898
jari-petri.voutilainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Jari-Petri Voutilainen on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2010. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Derin, Footbalance System, Orthex, Sinituote ja VitrA. Hyvän muotoilijan tärkein ominaisuus on Jari-Petrin mielestä kyky tuottaa luovia ratkaisuja sekä tuotteiden käyttäjille että valmistajille. Suunnittelijana hän on kiinnostunut harmonisista kokonaisuuksista ja visuaalisista sekä toimivista yksityiskohdista. Hänen suurin esikuvansa on ranskalaismuotoilijaduo Ronan & Erwan Bouroullec. Töitä tehdessään Jari-Petri kuuntelee useimmiten Radio Helsinkiä.
Designer, Products, BA
Veli-Pekka Niska
040 754 7053
velipekka.niska@pentagondesign.fi
 
Bio
Veli-Pekka Niska on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2005. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Fiskars, Orthex, RAY, Stala ja VitrA. VP:lle muotoilijan ammatti tarkoittaa ensisijaisesti kauniiden, toimivien ja kestävien tuotteiden suunnittelua. Hyvän suunnittelijan ominaisuuksia ovat hänen mielestään uteliaisuus, ongelmaratkaisukyky ja pitkäjänteisyys. Suunnittelijana VP on kiinnostunut lähes kaikesta, tällä hetkellä esimerkiksi moottoripyöristä. Töitä tehdessään hän kuuntelee musiikkia laidasta laitaan, useimmiten kuitenkin raskasta musiikkia, esimerkiksi punkia, stoneria tai trash-metalia.
Senior Designer, Concepts & Interiors, MA/IMIAD
Anna Hoskonen
040 577 7367
anna.hoskonen@pentagondesign.fi
 
Bio
Anna Hoskonen on työskennellyt Pentagon Designilla vuodesta 2008. Hänen asiakkuuksiaan ovat muun muassa Fiskars, Kone, Martela, Suomen Rahapaja ja Tikkurila. Tila- ja konseptisuunnittelijana hän uskoo uusien mahdollisuuksien etsimiseen ja kokonaisuuksien hahmottamiseen. Ja siihen, että hyvä suunnittelija on luonteeltaan avoin, kekseliäs ja yhteistyökykyinen. Hänen esikuvansa on – mielikuvituksen, taiteellisen monipuolisuuden ja elämänasenteensa ansiosta – Tove Jansson. Töitä tehdessään Anna kuuntelee kaikenlaista musiikkia Beyoncésta Serge Gainsbourgiin.
Design Coordinator, M.A.
Jenni Simonen
050 578 1441
jenni.simonen@pentagondesign.fi
 
Bio
Jenni Simonen aloitti työskentelyn Pentagon Designissa loppuvuodesta 2015 ja hänen toimenkuvansa sisältää muun muassa markkinointiviestintää ja hallinnollisia tehtäviä. Designkoordinaattorin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat aikaansaavuus, useiden keskeneräisten kokonaisuuksien hallinta ja organisointikyky. Töitä tehdessään Jenni kuuntele usein taustamusiikkina toimistossa soivaa Radio Helsinkiä tai kaikkea Elviksestä Paloma Faithiin.
Design Consultant, M.Sc. (Econ)/IDBM
Heidi Hyytiäinen
044 344 8554
heidi.hyytiainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Heidi Hyytiäinen auttaa asiakkaita löytämään sopivat keinot hyödyntää muotoilua liiketoiminnan kehittämisessä. Hänen tehtäviinsä kuuluu projektien vetäminen ja yhdessä tiimin kanssa asiakkaiden brändien vahvistaminen ja käyttäjäkokemusten kehittäminen. Heidillä on kokemusta näistä vuodesta 2011 alkaen. Häntä inspiroivat ihmiset, uteliaisuus ja mielikuvitus. Yhden esikuvistaan, tanskalaisen arkkitehti Jan Gehlin, Heidi löysi kehittäessään Helsingin, Tampereen ja Lahden kaupunkien tiloja ja kaupunkilaisten kokemuksia. Tunnelmien mukaan hänen soittolistaltaan löytyy musiikkia raskaasta rockista minimal houseen ja jazziin.
Designer, Interiors, BA
Kaisa Tanner
050 412 9707
kaisa.tanner@pentagondesign.fi
 
Bio
Kaisa aloitti työskentelyn Pentagon Designissa keväällä 2016. Hän on aiemmin työskennellyt myymälä- ja kaupallisten tilojen sekä konseptien suunnittelijana. Suunnittelussa hänelle tärkeää on utelias mieli ja kokonaisvaltainen lähestymistapa, jossa eri elementtien kerrokset heijastavat tarinoita ja tunteita. Häntä inspiroivat arjen estetiikka ja yllättävät yhdistelmät. Kaisan soundtrack of Design sisältää monipuolisesti eri musiikkigenrejä.
Designer, Services & Concepts
Alex Baer
050 477 9981
alex.baer@pentagondesign.fi
 
Bio
Alex Baer aloitti työt Pentagon Designilla keväällä 2016. Alex uskoo, että hyvää suunnittelua tehdään konventioita haastamalla sekä noudattaen ihmiskeskeistä ja holistista lähestymistapaa suunnitteluprosessin kaikissa vaiheissa. Hän inspiroituu ihmisistä, jotka ovat sinnikkäitä ja intohimoisia. Alexin musiikkilista koostuu muun muassa neoklassisesta säveltäjästä Olafur Arnaldsista, Barry Whiten eeppisestä tunnelmoinnista sekä kaikesta niiden väliltä.
Designer
Sauli Flander
sauli.flander@pentagondesign.fi
 
Bio
Sauli Flander aloitti harjoittelijana Pentagon Designilla kesällä 2016. Töiden ohella hän tekee opintojaan Aalto-yliopiston Collaborative and Industrial Design -maisteriohjelmassa. Saulin mielestä hyvä muotoilu on ennen kaikkea laajasti erilaisten näkökulmien kuuntelua, syvällistä ymmärtämistä ja näiden arvojen yhdistämistä eheäksi kokonaisuudeksi tai kokemukseksi. Töitä tehdessään Sauli kuuntelee yleensä vain toimiston äänimaisemaa, mutta välillä myös esimerkiksi Flying Lotusta tai Steven Wilsonia.
Designer, Interiors
Linda Vanni
+358 40 760 5398
linda.vanni@pentagondesign.fi
 
Bio
Linda työskentelee Pentagon Designilla sisustusarkkitehtina ja suorittaa töiden ohessa tilasuunnittelun maisteritutkintoa Aalto-yliopistossa. Uteliaana, ennakkoluulottomana muotoilijana Linda pyrkii luomaan käyttäjilleen kestäviä, elämyksellisiä ja kokonaisvaltaisesti suunniteltuja tiloja, tuotteita, palveluja ja konsepteja, joissa korostuvat käyttäjälähtöisyys, toimivuus ja kokemuksellisuus. Hän uskoo, että parhaimmillaan tila rohkaisee sattumanvaraisiin kohtaamisiin ja herättää ihmisissä tunteiden lisäksi luovuuden. Lindaa inspiroivat suurkaupungit, arkkitehtuuri, taide, indie-elokuvat sekä ennen kaikkea erilaiset kulttuurit ja ihmiset – rinkka selässä matkustaminen sekä matkojen varrella koetut ympäristöt ja kuullut tarinat ovat Lindalle se kaikkein tärkein inspiraation lähde.
Designer, Interiors
Marjut Alitalo
+358 44 339 0626
marjut.alitalo@pentagondesign.fi
 
Bio
Marjut Alitalo aloitti Pentagon Designissa syksyllä 2016. Töiden ohella Marjut valmistelee lopputyötään Lahden ammattikorkeakouluun. Hyvän suunnittelijan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hänen mielestään avoimuus, sinnikkyys ja yhteistyökyvykkyys. Hyvä suunnittelija uskaltaa pitää aistit ja mielen avoimena ja pyrkii aina parantamaan suunnitelmillaan käyttäjän arkea. Tällä hetkellä Marjut on kiinnostunut tulevaisuudesta, digitaalisuudesta ja tilojen elämyksellisyydestä. Marjut kokee olevansa luova suunnittelija ja herkkä toiveiden ja tavoitteiden tulkitsija. Töitä tehdessään Marjut kuuntelee kaikenlaista musiikkia fiiliksen mukaan mutta useimmiten esimerkiksi Dawid Bowieta, Clarkia ja hyvää hard rockia.
Senior Designer, Graphics and Concepts, BA
Katri Stolt
+358 40 574 9733
katri.stolt@pentagondesign.fi (vanhempainvapaalla)
 
Bio
Katri Stolt aloitti työskentelyn Pentagonilla syksyllä 2016. Hänellä on pitkä tausta markkinoinnissa ja mainostoimistoissa, joissa projektit ovat liittyneet brändinrakentamiseen, konseptointiin, pakkaussuunnitteluun ja palvelumuotoiluun.Suunnittelijana häntä kiinnostavat ihmisten käyttäytyminen erilaisissa tilanteissa, uudet palvelut ja niiden kehittäminen, vanhojen tapojen haastaminen sekä arkea helpottavat ja niihin iloa tuovat ratkaisut. Hän huomioi loppukäyttäjän tarpeet ja pyrkii katsomaan kokonaisuutta eri kulmista. Katria inspiroivat urbaani kulttuuri,, arkkitehtuuri, ruokakaupat eri maissa ja persoonat joilla on tarinoita kerrottavanaan. Tasapainona kaupunkielämälle Katri on wannabe-hortonomi eli kiinnostunut muttei kovin taitava (vielä).
Senior Designer, Digital Concepts & Graphics, BA
Juha-Tuomas Reinikainen
+358 40 758 1226
juha-tuomas.reinikainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Juha-Tuomas Reinikainen aloitti työskentelyn Pentagon Designilla keväällä 2017. Hänellä on pitkä ja monipuolinen tausta mainostoimistoista, joissa hän on suunnittelijana keskittynyt erityisesti brändin rakentamiseen ja digitaalisiin ratkaisuihin. Suunnittelijana häntä kiehtoo rajojen rikkominen ja uudet toteutustavat. Kaikessa suunnittelussa hän arvostaa selkeyttä ja käytettävyyttä, kokonaisuuksia jotka on hiottu viimeistä yksityiskohtaa myöten. Juha-Tuomasta inspiroi arjen kommellukset, taide, elokuvat ja luovat ystävät. Työn ohessa luureissa soi mielialan mukaan, usein voittaja löytyy kuitenkin nimellisesti yhtenäisestä kolmikosta Radio Dept, Radiohead ja Radio Helsinki.
Design Intern
Katariina Karjalainen
+35840 657 8387
katariina.karjalainen@pentagondesign.fi
 
Bio
Katariina Karjalainen aloitti harjoittelijana Pentagon Designilla lokakuussa 2017. Katariina valmistui Seinäjoella ensin kuva-artesaaniksi ja sitten graafiseksi muotoilijaksi, jonka jälkeen hän muutti Helsinkiin etsimään uusia haasteita. Omassa työssään hän pyrkii aina hyvään suunnitteluun, jossa on oikea viesti ja fiilis, joka kohtaa myös kohderyhmän. Selkeys, kauneus ja erottuvuus ovat ominaisuuksia joita Katariina arvostaa suunnittelussa ja pitää tavoitteina omassa työssään. Katariinaa inspiroivat nerokkaat ja hauskat ratkaisut suunnittelussa. Työskennellessään Katariina kuuntelee indietä tai yksinkertaista hissimusiikkia. Hän myös pitää kovasti kissoista.
Designer, Graphics
Hilla Kouki
+358400 537 000
hilla.kouki@pentagondesign.fi
 
Bio
Hilla Kouki on Pentagonin graafisen suunnittelun asiantuntijoiden täydennys lokakuusta 2017 lähtien. Hän on kerryttänyt alan näkemystä ja kokemusta viestintä- ja mainostoimistoissa. Toimiva design on Hillan mielestä useimmiten yksinkertaista ja pohjautuu hyvään ymmärrykseen sekä selkeään ideaan. Vapaa-ajalla Hilla lukee kaikkea wikiartikkeleista klassikkoromaaneihin, näkee ystäviään hyvän viinin ja ruoan äärellä, lenkkeilee luonnossa ja pelaa kesäisin golfia.
Senior Designer, Graphics & Concepts
Teemu Lehtiö
+35840 705 4379
teemu.lehtio@pentagondesign.fi
 
Bio
Teemu aloitti työskentelyn Pentagon Designissa syksyllä 2017. Hän on opiskellut graafista suunnittelua, muotoilua ja rakentanut itselleen jopa puuveneen. Vene jäi Turkuun laituriin Teemun muuttaessa Helsinkiin. Suunnittelijana Teemu tähtää yksinkertaisiin, toimiviin ja tehokkaisiin ratkaisuihin. Mitä tulee musiikkimakuun, lainaus Josh Hommelta kiteyttää olennaisen: ”Uskon että ihmiset kuuntelevat sitä mikä on heidän mielestään hyvää.”
Senior Designer, Graphics & Concepts
Erik Bertell
+35844 516 3416
erik.bertell@pentagondesign.fi
 
Bio
Erik Bertell on työskennellyt Pentagonilla loppuvuodesta 2017. Hänellä on yli 10 vuoden tausta designtoimistoista, joissa hän on tehnyt monipuolista suunnittelua eri brändeille. Vaikka Erikin erikoissalana on kirjainmuotoilu, hän on omimmillaan myös kokonaisvaltaisten, kokemuksellisten konseptien suunnittelussa. Orastavasta ikääntymisestä huolimatta Erik uskoo yhä breikkaavansa DJ:nä, pyöriteltyään levyjä makuuhuoneessaan vuodesta 2001.
Design Consultant, M.Sc. in Econ. & Bus. Admin. / IDBM
Ida Jokela
+35840 769 5804
ida.jokela@pentagondesign.fi
 
Bio
Ida on viimeisin lisäys designkonsulttien joukkoon keväästä 2018 alkaen. Iloksemme Ida on myös ensimmäinen sisäinen markkinointipäällikkömme ja liikkeellepaneva voima houkuttelevan digisisältömme takana. Hänen ydinosaaminen on liiketoiminnan ja muotoilun yhdistämisessä asiakaskokemuksen elävöittämiseksi. Ida kannattaa ennakkoluulotonta uteliaisuutta, empatiaa ja yhteistyötä luomaan elinkelpoisia, kestäviä ja asiaankuuluvia ratkaisuja ongelmiin, olivatpa ne sitten massiivisia tai arkipäiväisiä. Uusien ihmisten ja paikkojen innoittamana, Ida pyrkii aina oppimaan jotakin uutta päivittäin. Itse asiassa, kauppakorkeakoulun opintojensa ohella Ida on myös opiskellut estetiikkaa. Mikäli siis toivot keskustelua liiketoimintastrategioista tai eksistentiaalisista kysymyksistä liittyen makuun ja taidefilosofiaan, on Ida etsimäsi henkilö.
Design Intern, BA
Mustafa Alshihani
mustafa.alshihani@pentagondesign.fi
 
Bio
Mustafa aloitti Pentagon Designissa harjoittelijana toukokuussa 2018. Hän on opiskellut sisutusarkkitehtuuria Syyriassa ja tällä hetkellä hän täydentää tutkintoaan viestinnän ja palvelumuotoilun kursseilla Aalto avoimessa yliopistossa. Hänen luovuuttaan ruokkivat konseptit, laatu, yksityiskohdat ja selkeys. Kokemuksiensa kautta hän pitää tärkeimpänä elementtinä elämässä positiivisuutta, jota hän pyrkii myös tuomaan esiin töissään.
Senior Designer, Concepts & Services, MA
Simon Örnberg
040 516 9922
simon.ornberg@pentagondesign.fi
 
Bio
Simon aloitti Pentagon Designissa maaliskuussa 2018. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus erilaisista kaupunkimuotoilun, tuotesuunnittelun, taiteen ja arkkitehtuurin työtehtävistä. Hän on työskennellyt useissa monialaisissa projekteissa niin asiantuntijan, suunnittelijan, kuin projektipäällikkön asemassa. Erityisinä kiinnostuksen kohteina hänellä on kestävä liikkuminen, kaupunkisuunnittelu muotoilun keinoin sekä täysin uudenlaiset tuotteet ja palvelut.
Service & Digital Design Trainee
Rasmus Lönnqvist
rasmus.lonnqvist@pentagondesign.fi
 
Bio
Rasmus aloitti Pentagon Designissa keväällä 2018. Hänellä on teollisen muotoilun tausta ja nyt hän on gradua vaille valmis Aalto-yliopiston International Design Business Management maisteriohjelmasta. Viime vuodet polku on kulkenut poispäin tuotemuotoilusta, kohti laajempien kokonaisuuksien ja konseptien tarkastelua palveluiden ja strategioiden kautta. Muotoilussa häntä kiehtoo visualisointien voima yhteisymmärryksen luonnissa sekä mahdollisuus tutkailla erilaisia prosesseja ruohojuuritasolta aina yläkerroksiin asti. Maailman paras bändi on Vulfpeck, mutta korviin kantautuu laajalti myös muuta funkia, soulia, ja räppiä.